nbc

Alla inlägg den 12 maj 2010

Av NBC Gottne - 12 maj 2010 21:23

  
Tagaichat med sin familj



Niger är ett av världens fattigaste länder och många har inte gått i skolan (ca 75 %) och har inte tillgång till sjukvård (mer än 50 % av befolkningen). Varje kvinna föder i medeltal 7,5 barn. När du reser i Niger så ser du inte många med handikapp. Att få ett barn med handikapp ses av många som ett straff eller en förbannelse. Barnen göms undan och föräldrarna lider i tysthet.

Tagaichat är 26 år och har varit engagerad i ett förebyggande hälsovårdsprojekt i 3 år, 2005-2008. Tagaichat besökte bla familjer som hade handikappade barn. Föräldrarna fick med tiden stort förtroende för henne och det var ofta henne de vände sig till för att få råd och ofta följde hon med på sjukvårdsbesök. Många familjer har det svårt ekonomiskt och med ett handikappat barn ökar ofta utgifterna för sjukvård och många gånger även för mat då de behöver specialkost.


    

Tagaichat besöker ett 15 tal familjer i Niamey med svårt handikappade barn. Här är hon på ett seminarium om barns utveckling. I knät sitter hennes son Zidane.


  

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards